Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
10 Ιουλίου 2014
Εκτέλεση
Παγωτό εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγιεινά.
Η απολαυστική συνταγή για δροσιστικό παγωτό ροδάκινο είναι η πλέον κατάλληλη, για τη σύγχρονη, εργαζόμενη μητέρα που δεν έχει μεν πολύ χρόνο, αλλά θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της.
Υλικά:
370 γραμ. ροδάκινα καθαρισμένα
410 γραμ. γάλα εβαπορέ (αντιστοιχεί σε 1 κουτί)
225 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
40 γραμ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
Εκτέλεση:
Κόβετε σε κομμάτια τα καθαρισμένα ροδάκινα και τα βάζετε στο μπλέντερ ή τον πολυκόφτη. Μαζί βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ.
Ανακατεύετε όσο χρειάζεται, μέχρις ότου σχηματιστεί ένα μείγμα με τη μορφή του γνωστού smoothie.
Ρίχνετε το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα ολόκληρο ή αφού το έχετε χωρίσει σε μπολάκια στην κατάψυξη.
Χρειάζεται να μείνει στην κατάψυξη περίπου 6 με 8 ώρες για να είναι έτοιμο.