ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 468 kcal
Υδατάνθρακες: 61.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 22.3 γρ.
Λιπαρά: 23.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 7.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
*ανά μερίδα 280 γρ. (1/4 συνταγής)
Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης
- 100 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
- 20 ντοματίνια
- 1 αγγούρι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 15 ελιές
- 1 χούφτα κάπαρη
- αλάτι
Για το dressing :
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
- 50 γρ. μουστάρδα
- αποξηραμένη ρίγανη
- αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Ελληνική μακαρονοσαλάτα με Πέννε Ριγκάτε, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.
- Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κάπαρη, το τυρί και τις ελιές.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά Πέννε Ριγκάτε και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, ρίχνουμε στο μπολ με τα μακαρόνια και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.