Ελληνική μακαρονοσαλάτα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ενέργεια: 468 kcal
Υδατάνθρακες: 61.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 22.3 γρ.
Λιπαρά: 23.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 7.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.

*ανά μερίδα 280 γρ. (1/4 συνταγής)
Ελληνική μακαρονοσαλάτα
Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  •  400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης
  • 100 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
  • 20 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 15 ελιές
  • 1 χούφτα κάπαρη
  • αλάτι

 

Για το dressing :

 

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • αποξηραμένη ρίγανη
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Ελληνική μακαρονοσαλάτα με Πέννε Ριγκάτε, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.

  • Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κάπαρη, το τυρί και τις ελιές.
  •  Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά Πέννε Ριγκάτε και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, ρίχνουμε στο μπολ με τα μακαρόνια και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.