Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 468 kcal
Υδατάνθρακες: 61.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 22.3 γρ.
Λιπαρά: 23.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 7.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
*ανά μερίδα 280 γρ. (1/4 συνταγής)
Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης
- 100 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
- 20 ντοματίνια
- 1 αγγούρι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 15 ελιές
- 1 χούφτα κάπαρη
- αλάτι
Για το dressing :
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
- 50 γρ. μουστάρδα
- αποξηραμένη ρίγανη
- αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Ελληνική μακαρονοσαλάτα με Πέννε Ριγκάτε, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.
- Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κάπαρη, το τυρί και τις ελιές.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά Πέννε Ριγκάτε και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, ρίχνουμε στο μπολ με τα μακαρόνια και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.