Ένα παγωμένο βουνό μέσα στο καλοκαίρι!

Ένα παγωμένο βουνό μέσα στο καλοκαίρι!

 

Της Αθηνάς Καψάσκη  

 

 

Το επιδόρπιο αυτό λέγεται Baked Alaska, δηλαδή ψημένη Αλάσκα. Λέγεται ότι πρωτοφτιάχτηκε σε ένα εστιατόριο της Νέας Ορλεάνης των ΗΠΑ, το μακρινό 1867, προς τιμή της προσάρτισης της Αλάσκα στις ΗΠΑ. Οι εκδοχές που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλές και το γλυκό έχει αλλάξει πολύ στο πέρασμα των χρόνων. Μάλιστα στην Αμερική η 1η Φεβρουαρίου θεωρείται η εθνική ημέρα Baked Alaska.

 

Είναι τόσο εντυπωσιακό όταν το βλέπεις που δεν πιστεύεις ότι φτιάχνεται τόσο εύκολα. Στην κλασική εκδοχή του, η βάση του είναι φτιαγμένη από κέικ. Στη δική μου εκδοχή και προς αποφυγή του καυτού φούρνου μέσα στο καλοκαίρι, η βάση αποτελείται από μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα.

 

Την επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένους δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Α! Και τα αυγά τα αποστειρώνουμε προτού κάνουμε την μαρέγκα ώστε να είμαστε σίγουροι!

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 κουτί Γάλα Βλάχας Ζαχαρούχο Δέλτα
  • 530γρ κρέμα Γάλακτος Δέλτα 35% λιπαρά
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 8 μπισκότα γεμιστά
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 150γρ κρυσταλική ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Στο μίξερ ανακατεύουμε με το εξάρτημα του αυγοδάρτη, την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το κακάο ώστε να γίνει παχύρευστη σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ομογενοποιούμε στη σαντιγί σε χαμηλή ταχύτητα.

 

 

2. Στην παγωτομηχανή μας αδειάζουμε το μίγμα και ανακατεύουμε για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ που μπαίνει στην κατάψυξη καλύπτουμε με μεβράνη τη βάση του. Αδειάζουμε εκεί το μίγμα, βάζουμε από πάνω τα μπισκότα και καταψύχουμε για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά.

3. Σε μπεν μαρί (μία κατσαρόλα όπου σιγοβράζει νερό με ένα μεταλλικό μπολ από πάνω που δεν ακουμπάει στο νερό) ενώνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Μόλις το μίγμα αρχίζει και γίνεται λευκό, αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα. Την αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή πλαστική σακούλα με ζίπερ.

 

 

4. Σε μία πιατέλα αναποδογυρίζουμε το μπολ με το παγωτό και τα μπισκότα. Κάνουμε κυκλάκια με τη μαρέγκα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του παγωτού. Με το φλόγιστρο καψαλίζουμε τις άκρες της μαρέγκας και σερβίρουμε το γλυκό μας.

 

 

TIPS:

  • Εάν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή μπορείτε να παγώσετε το μίγμα απευθείας, απλά η υφή του παγωτού θα είναι πιο σκληρή.
  • Εάν δεν διαθέτετε φλόγιστρο βάλτε τη μαρέγκα στο γκριλ για ελάχιστα λεπτά ώστε να σκληρύνουν οι άκρες της μαρέγκας και ξαναπαγώστε για μία ώρα πριν από το σερβίρισμα.
Share on facebook

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ