2ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

25η & 26η Εβδομάδα Κύησης

Τι Φρούτο / λαχανικό είναι το μωράκι:

Την 25η και 26η εβδομάδα το μωρό έχει το μέγεθος ενός φρέσκου κρεμμυδιού.

Τι συμβαίνει στη μαμά:

Όπως είναι αναμενόμενο, θα παρατηρήσετε και πάλι αύξηση στη διάμετρο της κοιλιάς σας αυτήν την περίοδο, συνοδευόμενη και από ανάλογη αύξηση του σωματικού σας βάρους. Η διάθεσή σας εξακολουθεί να είναι πολύ καλή και το δέρμα σας και τα μαλλιά σας να έχουν την χαρακτηριστική «λάμψη» της εγκυμοσύνης.

Τι συμβαίνει στο έμβρυο:

Το έμβρυό σας ζυγίζει πλέον 700-850 γραμμάρια και μοιάζει όλο και περισσότερο με νεογέννητο, καθώς αυξάνεται ο λιπώδης ιστός και το δέρμα του παύει να είναι ρυτιδιασμένο και «γεμίζει», γίνεται πιο ομαλό. Ταυτόχρονα, αυτή την περίοδο το έμβρυο τα βλέφαρα του μωρού ανοίγουν για πρώτη φορά και τα μάτια του είναι λειτουργικά.

Έξυπνα tips:

Λόγω των ορμονών, αλλά και του αυξανόμενου βάρους που οδηγεί σε μεγαλύτερες περιόδους ακινησίας, είναι πιθανό να αναπτύξετε φλεβίτιδα ή θρόμβωση. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο, αποφεύγετε να στέκεστε όρθια για πολλή ώρα, συνεχίστε να ασκείστε καθημερινά, καθώς η κίνηση των άκρων αυξάνει τη ροή του αίματος και δεν επιτρέπει τη δημιουργία θρόμβων. Μετά την άθληση, μια βολική στάση για τον ύπνο είναι να κοιμηθείτε στο αριστερό πλευρό με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας και τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα.