Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 234 kcal
Υδατάνθρακες: 36.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.8 γρ.
Λιπαρά: 6.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
*ανά γεμιστό (1/6 συνταγής)
Υλικά
Yλικά για 6 γεμιστά:
- 6 στρογγυλά κολοκύθια
- 2/3 κούπας πλιγούρι
- 16 ντοματίνια
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι & πιπέρι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Αγαπημένα, καλοκαιρινά γεμιστά κολοκύθια με πλιγούρι που μας χορταίνουν, χωρίς όμως πολλές θερμίδες!
- Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι τους, αδειάζουμε το περιεχόμενο τους με το ειδικό εργαλείο, αλατίζουμε ελαφρώς, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για περίπου 15′.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, ρίχνουμε λίγο παραπάνω από το μισό στο τηγάνι, προσθέτουμε τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, μέλι, ντοματίνια και τέλος τον δυόσμο.
- Προσθέτουμε τον ζωμό με το πλιγούρι και μόλις πάρουν μία βράση, απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αφαιρούμε τα κολοκύθια από τον φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα, κλείνουμε το καπάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 45′.