Η βαλίτσα των διακοπών: Tips για να χωρέσουν όλα και να μην ξεχάσετε τίποτα

Η βαλίτσα των διακοπών: Tips για να χωρέσουν όλα και να μην ξεχάσετε τίποτα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η μεγάλη ημέρα των διακοπών πλησιάζει, αλλά μέχρι τότε έχετε τον Γολγοθά της βαλίτσας. Να μην ξεχάσετε απολύτως τίποτα και να τα χωρέσετε όλα σε μικρές και ελαφριές βαλίτσες! Ο γρίφος είναι ομολογουμένως δύσκολος. Ανατρέξαμε σε ιστοσελίδες και blogs ειδικών επί ταξιδιωτικών θεμάτων και συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα tips και συμβουλές. Η σωστή προετοιμασία
  • Η διαδικασία ξεκινά μερικές ημέρες νωρίτερα. Συγκεντρώστε σε ένα φάκελο όλα τα χαρτιά που αφορούν στις διακοπές. Χάρτες, εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων, έναν οδηγό για την περιοχή που θα επισκεφτείτε και φυσικά τα απαραίτητα χρήσιμα τηλέφωνα για ενοικίαση αυτοκινήτου, γραφείο ταξιδιών, πλησιέστερο νοσοκομείο και φωτοτυπίες διαβατηρίων αν πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό.
  • Οργανώστε το πακετάρισμα με λίστες. Θα σας βοηθήσουν να θυμηθείτε όλα όσα χρειάζεστε, χωρίς κόπο και άγχος, ειδικά αν πακετάρετε σε δόσεις.
  • Οργανώστε και συνδυάστε από πριν τα ρούχα σας. Μην πάρετε σκόρπια, παντελόνια, φούστες και μπλουζάκια, με βάση τον αριθμό των ημερών που θα λείψετε, με την προοπτική να τα συνδυάζετε την ώρα που θα θέλετε να ντυθείτε. Θα καταλήξετε να πάρετε πολύ περισσότερα ρούχα μαζί σας από ό,τι θα φορέσετε.
  • Η οργάνωση και ο εκ των προτέρων συνδυασμός των ρούχων, ισχύει βεβαίως και για τον άντρα σας και φυσικά για τα παιδιά! Μία ιδέα είναι να φτιάξετε σετ με ρούχα για τα παιδιά για κάθε μέρα και να τα τοποθετήσετε σε ξεχωριστά σακουλάκια με zip locks στη βαλίτσα. Κάθε σακουλάκι θα περιλαμβάνει τα πάντα, από εσώρουχα και ρούχα, μέχρι κοκαλάκια για τα μαλλιά, το σύνολο της εμφάνισης.
Λύσεις για το πακετάρισμα Το σωστό πακετάρισμα είναι τέχνη, όπως ξέρουν καλά οι βετεράνοι ταξιδιώτες. Το ζητούμενο είναι να μην ξεχάσεις τίποτα, χωρίς να φορτωθείς με υπερβολικό βάρος και φυσικά να βρίσκεις εύκολα αυτά που χρειάζεσαι όταν φτάσεις στον προορισμό σου.
  • Χρησιμοποιήστε –παντού–  τα σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς με zip lock. Χρησιμοποιήστε τα για να βάλετε μέσα τα καλλυντικά σας, τα σαμπουάν, τα αντηλιακά, τα είδη φροντίδας του μωρού και γενικά οτιδήποτε είναι υγρό και σε μπουκάλι, ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.
  • Βάλτε τα εσώρουχα, τις κάλτσες και τα αξεσουάρ σε ειδικές θήκες -προτίμησε τις πάνινες- και μετά τοποθετήστε τις σε ειδικούς ξεχωριστούς χώρους που υπάρχουν σε κάθε βαλίτσα, ή σάκο.
  • Μην βάζετε τα ρούχα στη βαλίτσα επίπεδα διπλωμένα, αλλά τυλίξτε τα σε ρολό, αφού τα έχετε πρώτα διπλώσει. Οι γκουρού των ταξιδιών ορκίζονται ότι έτσι πιάνουν λιγότερο χώρο στις αποσκευές και τσαλακώνονται λιγότερο.
  • Ξεχωρίστε τι θα φορέσει στο ταξίδι το κάθε μέλος της οικογένειας και κράτησε τα ρούχα αυτά στην άκρη.
Χρήσιμες συμβουλές
  • Βάλτε σε μια ξεχωριστή τσάντα τα παιχνίδια ή τα βιβλία με τα οποία θα απασχοληθούν τα παιδιά στη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή πλοίο και ειδικά για μακρινά ταξίδια, έχετε πάντα μαζί σας, σε μία χειραποσκευή μία επιπλέον αλλαξιά για τα παιδιά και εσώρουχα για εσάς, τα απολύτως απαραίτητα καλλυντικά (σε μικρές συσκευασίες), μωρομάντηλα, φακούς επαφής, υγρό φακών και γυαλιά, για να μην πελαγώσετε σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης (ή σε περίπτωση που χαθεί – προσωρινά– η βαλίτσα σας.
  • Μην παίρνετε πολλά παιχνίδια για τα παιδιά. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερα από ό,τι φαντάζεστε - ή εκείνα φαντάζονται - και ότι θα ασχοληθούν πολύ περισσότερο με την εξερεύνηση του νέου περιβάλλοντος, με τη θάλασσα και τη φύση.
Για το μωρό
  • Σε γενικές γραμμές – και για να μην βρεθείτε εξ απροόπτου - υπολογίστε ότι το μωρό χρειάζεται δύο αλλαξιές ρούχων καθημερινά.
  • Προτιμήστε τις σαλιάρες μίας χρήσεως –εκτός εάν οι διακοπές σας είναι σε εξοχικό σπίτι όπου θα μπορείτε να τις πλύνετε.
  • Καταγράψτε με ευλαβική προσοχή όλα τα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί το μωρό σας καθημερινά, ώστε να μην ξεχάσετε κάτι. Το μούλτι και ο βραστήρας είναι εξαρτήματα που θα πρέπει να συνυπολογίσετε.  Χρήσιμο θα είναι τα καλλυντικά του μωρού, όπως πούδρα, κρέμα, κ.λπ, να τα αγοράσετε σε μικρές συσκευασίες για να μειωθεί ο όγκος και το βάρος. Μην κουβαλάτε μαζί σας αντικείμενα που μπορείτε να αγοράσετε εκεί, όπως οι πάνες.
  • Μην ξεχάσετε τις πιπίλες και τα μπιμπερόν καθώς και επιπλέον θηλές μπουκαλιών σε περίπτωση που δεν παρέχεται η δυνατότητα χρήσης αποστειρωτή.
  • Εάν το μωρό σας, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στον ύπνο του καλό θα ήταν να πάρετε μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι που το συντροφεύει στον ύπνο του.
  • Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ είναι το αναδιπλούμενο φορητό μπάνιο για μωρά.
Για το νήπιο Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Τα νήπια συνήθως τριγυρνούν με ένα μαγιό όλη μέρα, ένα μακό μπλουζάκι και σαγιονάρες. Μη λησμονήσετε ωστόσο, να πάρετε μαζί σας ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια, κάλτσες και ζακετούλα γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα. Επίσης, καταγράψτε λεπτομερώς καλλυντικά και αξεσουάρ. Σκεφτείτε καλά εάν θα χρειαστείτε το καρότσι στις διακοπές σας. Τo φορητό καθισματάκι φαγητού είναι ελαφρύτερο και καταλαμβάνει μικρότερο χώρο στο αυτοκίνητο. Για ορισμένες οικογένειες όμως, το καρότσι είναι απολύτως απαραίτητο, ειδικότερα εάν λαχταρούν απογευματινές και βραδινές βόλτες την ώρα που το μικρό παιδί κοιμάται. Αν το παιδί μόλις έχει ξεκινήσει τη χρήση της τουαλέτας και φοβάστε τα τυχόν «ατυχήματα» μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα μικρό γιο-γιο ή το ειδικό καθισματάκι που προσαρμόζεται στη λεκάνη της τουαλέτας. Εφοδιαστείτε με υποσέντονα για το στρώμα του κρεβατιού για να αποφευχθούν οι «διαρροές». Το φαρμακείο των διακοπών Η καταγραφή ξεκινά με το βιβλιάριο υγείας των παιδιών, που είναι απολύτως απαραίτητο να έχετε μαζί σας. Το φαρμακείο των πρέπει να περιλαμβάνει αντισηπτικό για τον καθαρισμό πληγών και τραυμάτων, οξυζενέ, οινόπνευμα, βαμβάκι, ιώδιο, αποστειρωμένες γάζες και κολλητική ταινία, ελαστικούς επιδέσμους μεσαίου μεγέθους, αντισταμινικό φάρμακο, ένα παιδικό ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες, κρέμα για τα τσιμπήματα από τα κουνούπια και τις τσούχτρες, θερμόμετρο και αντιπυρετικό σιρόπι, αποσυμφορητικές σταγόνες για τη μύτη, αμπούλες φυσιολογικού ορού, κρέμα για τα ηλιακά εγκαύματα, εντομωαπωθητικό σώματος, αντιδιαρροϊκά και αμπούλες δακρύων σε περίπτωση που μπει πολλή άμμος στα μάτια.