Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 135 kcal
Υδατάνθρακες: 18.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
Λιπαρά: 4.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Ενέργεια: 135 kcal
Υδατάνθρακες: 18.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
Λιπαρά: 4.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Υλικά
- 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 3 τορτίγιες
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 50 γρ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. Worcestershire sauce
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- αλάτι, λίγη σάλτσα ντομάτας για τις τορτίγιες και προαιρετικά πικάντικη sauce
16 Ιανουαρίου 2025
Εκτέλεση
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, Worcestershire sauce, πελτέ ντομάτας, αλάτι, κύμινο, μπαχάρι και φρέσκο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Κόβουμε 3 τορτίγιες στη μέση, στο κέντρο κάθε μισής προσθέτουμε λίγο κιμά, τυρί χαμηλών λιπαρών, περνάμε με σάλτσα ντομάτα στις άκρες και κλείνουμε καλά σχηματίζοντας έξι τρίγωνα.
Τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί, προσθέτουμε τυρί χαμηλών λιπαρών, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ρίχνουμε προαιρετικά πικάντικη σάλτσα