Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 395 kcal
Υδατάνθρακες: 52 γρ.
Πρωτεΐνη: 17,8 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,2 γρ.
Ενέργεια: 395 kcal
Υδατάνθρακες: 52 γρ.
Πρωτεΐνη: 17,8 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,2 γρ.
Υλικά
- 1 μικρή κολοκύθα (περίπου 1.3 κιλά) κομμένη στη μέση
- 150 γρ. κους κους
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ¼ κούπας καρύδια χοντροκομμένα
- 25 γρ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ χούφτα φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
16 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα σπόρια από την κομμένη κολοκύθα και σκάβουμε περίπου τη μισή, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι έως ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το κους κους, το κουκουνάρι και τα καρύδια ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Γεμίζουμε την κολοκύθα με το μείγμα κους κους και τυλίγουμε καλά τις μισές κολοκύθες με αλουμινόχαρτο χωρίς να αφήνουμε κενό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.