Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 1 γεμιστό φιλέτο:
Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 7, 7 γρ.
Πρωτεΐνη: 64,8 γρ.
Λιπαρά: 13,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 7, 7 γρ.
Πρωτεΐνη: 64,8 γρ.
Λιπαρά: 13,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Υλικά
Υλικά για 3 μερίδες:
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κρεμμύδι
- 80 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 χουφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/4 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αλείφουμε με την πάστα το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρύωσουν και ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε με μαχαίρι μια τσέπη σε κάθε στήθος και γεμίζουμε με το 1/3 του μείγματος.
Θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο στο τηνάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 25 λεπτά
Σερβίρουμε με άφθονη σαλάτα ή λίγη βραστή πατάτα.