Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά 1 pancake:
Ενέργεια: 88 kcal
Υδατάνθρακες: 8.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.6 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.9 γρ.
Ενέργεια: 88 kcal
Υδατάνθρακες: 8.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.6 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.9 γρ.
Υλικά
Θα χρειαστούμε:
- 120 γρ. κινόα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό με 50 ml νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 120 ml νερο
- 1 κ.σ. baking powder
- αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Μια εναλλακτική συνταγή για pancakes κινοας, γεμάτη πρωτεΐνη και vegetarian, στην οποία αν αντί για μέλι χρησιμοποιήσουμε σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου μπορεί να γίνει και vegan.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη να απορροφηθούν τα υγρά.
Σε στεγνό τηγάνι καβουρδίζουμε την κινόα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σκάνε τα σποράκια, να πάρει ωραίο χρώμα και να μυρίσει σαν ψημένος ξηρός καρπός.(προσέχουμε συνεχώς μην καεί)
Την μεταφέρουμε σε μπλέντερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει αλεύρι.
Την κοσκινίζουμε, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
Ρίχνουμε το μείγμα του λιναρόσπορου μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνουμε το 1/6 του μείγματος για κάθε pancake. Απλώνουμε με ένα scoop παγωτού ή ένα κουτάλι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
Γαρνίρουμε με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και άνιθο ή σχοινόπρασο.