Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 429 kcal
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Πρωτεΐνη: 21.9 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 8.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.9 γρ.
*ανά μερίδα
Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 συσκευασία (425 γρ.) γαρίδες αποφλοιωμένες
- 300 γρ. noodles ρυζιού
- 30 γρ. κάσιους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε στικς
- 200 ml γάλα καρύδας light
- 20 ml σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας
- 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
- Λίγο φρέσκο κόλιανδρο και σουσάμι για γαρνίρισμα
- Αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Καινούρια πεντανόστιμη συνταγή για noodles με γαρίδες.
- Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά και τα κάσιους με 1 κ.σ. σησαμέλαιο για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε ή ζεματίζουμε τα noodles για λίγα λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο wok ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα noodles, τις πιπεριά, τα κάσιους, τη σκόνη κάρυ και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και σουσάμι.