Οι πιο χρήσιμες μαμαδοσυμβουλές – Μυστικά που περνούν από μαμάδες σε μαμάδες

Οι πιο χρήσιμες μαμαδοσυμβουλές – Μυστικά που περνούν από μαμάδες σε μαμάδες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

 

Συγκεντρώσαμε τις πιο έξυπνες, χρήσιμες ή απλώς διασκεδαστικές μαμαδο-συμβουλές και σας τις εμπιστευόμαστε:

 

 

  1. Κάθε Κυριακή ετοιμάζω τα ρούχα του παιδιού και για τις πέντε ημέρες του σχολείου. Αν κάποια ημέρα αργήσει να ξυπνήσει, απλά αρπάζει τα ρούχα και ετοιμάζεται στο πι και φι. Γλιτώνουμε πολύ χρόνο έτσι.
     
  2. Δεν πετάω τίποτα. Έχω δώσει άλλο νόημα στην ανακύκλωση. Η χαρτονένια αυγοθήκη είναι ιδανική για παιδικές κατασκευές, τα ρολά από το χαρτί της τουαλέτας είναι τέλεια για να τυλίγεις καλώδια ή κορδέλες και το πλαστικό κουτί από τα μωρομάντηλα είναι ό,τι πρέπει για να μπουν οι μαρκαδόροι και τα εργαλεία χειροτεχνίας.
     
  3. Στο δεύτερο παιδί μου αποφάσισα να βγάλω το μεγάλο ρολόι από τον τοίχο της κουζίνας. Έτσι δεν έβλεπα πόση ώρα έμενα ξύπνια τη νύχτα και δεν αγχωνόμουν. Βοήθησε πολύ.
     
  4. Δίνω στα παιδιά να κάνουν δουλειές. Η μικρή μου κόρη τρελαίνεται να σφουγγαρίζει. Μπορεί να μην τα κάνει τέλεια, αλλά ποιος νοιάζεται; Εκείνη το διασκεδάζει, το πάτωμα είναι κάπως καθαρό και είμαστε όλοι χαρούμενοι.
     
  5. Χαρούμενα παιδιά, ακατάστατο το σπίτι. Εάν είστε από τις τρελαμένες με την τάξη και την καθαριότητα και θέλετε σπίτι με αρκετά παιδιά, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.
     
  6. Λέμε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» κάθε φορά που μας δίνει κάτι το παιδί. Πού θα πάει. Θα μάθει.
     
  7. Όταν το παιδί μου παθαίνει κρίση οργής του λέω να πάει στο δωμάτιό του να ψάξει να βρει το χαρούμενο προσωπάκι του. Μπορεί να βγει μόνο εάν χαμογελάει. Ουσιαστικά του ζητάω να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του, με γλώσσα που καταλαβαίνει.
     
  8. Στο σπίτι έχω χρονόμετρο και είναι το πιο χρήσιμο gadget. Όταν τα παιδιά θέλουν να παίξουν με το ίδιο παιχνίδι και τσακώνονται, χρησιμοποιώ το χρονόμετρο. Πλέον ξέρουν ότι πρέπει να δώσουν το παιχνίδι όταν χτυπήσει το κουδουνάκι.
     
  9.  Για τους κωλικούς ζεστές κομπρέσες και κυκλικό μασάζ στην κοιλίτσα. Είναι τα μόνα που ίσως βοηθήσουν.
     
  10. Τα νεογέννητα μωρά λατρεύουν το θόρυβο. Ηλεκτρική σκούπα, πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων έχουν τη μαγική ικανότητα να τα ηρεμούν. Άγνωστο γιατί, αλλά κάθε φορά που το μωρό είχε ανησυχίες έβαζα μπρος την ηλεκτρική και σταματούσε.
     
  11. Κάτι που δεν σου εξηγούν καλά οι μαίες και οι γιατροί, είναι πως όταν λένε θηλασμό κάθε τρεις ώρες εννοούν πως το ρολόι αρχίζει να μετράει την ώρα που ξεκίνησε το μωρό να θηλάζει και όχι όταν τελείωσε η διαδικασία και το ρέψιμο. Τελικά, περίπου 1,5 ώρα ξεκουράζεσαι από τον ένα θηλασμό στον άλλο.
     
  12. Να κοιμάσαι όποτε μπορείς. Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ύπνου.
     
  13. Φρόντισε τον εαυτό σου. Δεν έχει κανένα νόημα – ούτε για το παιδί- να καταρρεύσεις. Και δεν εννοώ μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή βγείτε έξω στη φύση για τρέξιμο, για έναν καφέ με τις φίλες σας, για ένα σινεμά.
     
  14. Ζήτησε βοήθεια: Οι περισσότεροι άνδρες δεν προθυμοποιούνται να βοηθήσουν εάν δεν τους το ζητήσεις, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένες οδηγίες. Επίσης, οργανώσου με τις μαμάδες του παιδικού σταθμού/σχολείου, φίλες, συγγενείς, γιαγιάδες και ξαδέρφες. Δεν είσαι υπεράνθρωπος. Πάσα βοήθεια δεκτή.
     
  15. Έρχεται η γιαγιά στο σπίτι να βοηθήσει με το μωρό. Μην τη βάλεις να κάτσει με το μωρό για να κάνεις εσύ δουλειές στο σπίτι. Δεν έχει κανένα νόημα. Εξήγησέ της ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού και όχι με το μωρό.