Άρης Πλαστήρας

Άρης Πλαστήρας

Επιμελητής Χειρουργικής Ογκολογίας ‘ΓΑΟΝΑ Άγιος Σάββας’

Ο Άρης Πλαστήρας είναι Χειρουργός Πεπτικού, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στη Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Αθηνών και αρίστευσε πρώτος στις εξετάσεις για Χειρουργική ειδικότητα. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε για ένα περίπου χρόνο στη ΜΕΘ του ΓΝΑ Ιπποκράτειου (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).
Έπειτα, μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο ανώτερο και κατώτερο πεπτικό για 3,5 έτη στο King’s College Hospital, ενώ ταυτόχρονα χειρουργούσε στα δύο μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης.
Διετέλεσε διδάσκων και εξεταστής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου King’s College London και έλαβε τιμητική διάκριση σαν ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές του KCL. Έχει υπάρξει υπεύθυνος ερευνητικής ομάδας της Κλινικής Κατώτερου Πεπτικού του King’s College Hospital για 3 έτη,
καθώς και μέλος της ερευνητικής ομάδας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Αθηνών για 6 συναπτά έτη.
Σήμερα είναι επιμελητής ογκολόγος χειρουργός στη Χειρουργική Ογκολογική κλινική του “Αγίου Σάββα” και εξειδικεύεται στη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική του κατωτέρου πεπτικού και της περιπρωκτικής περιοχής.

Άρθρα του Άρης Πλαστήρας