Μαρία Κούση

Μαρία Κούση

Ειδική Παιδαγωγός, MSc στην Ειδική Εκπαίδευση

Η Μαρία Κούση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990.
Είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Εκπαίδευση του Frederick University.

Από το 2011 σημειώνει την επαγγελματική της πορεία με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους στον ιδιωτικό τομέα και από το 2012 εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση.
Καθώς η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει με ορθότητα τις προκλήσεις που συναντά στο έργο του, το 2019 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επιμόρφωσης και εξειδίκευσης στη «Σχολική Ψυχολογία», του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 2020 το πρόγραμμα κατάρτισης στην «Ειδική Αγωγή – Ενσωμάτωση και Συνεκπαίδευση στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον», του Παντείου Πανεπιστημίου.

Με τη συμμετοχή της σε προγράμματα Erasmus+ εντάχθηκε σε βιωματικά εργαστήρια κατάρτισης για τη βελτίωση των επαγγελματικών της δεξιοτήτων στην ενσωμάτωση νέων μεθόδων διδασκαλίας στο σχολείο.

Η σύμπραξή της σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγει δρόμο για νέους προβληματισμούς, έρευνα και δοκιμή σε πρακτικό επίπεδο.
Το ερευνητικό της έργο μελετά τις πρακτικές ένταξης και διαφοροποιημένης προσέγγισης στα δημόσια σχολεία.

Στόχος της είναι να μετατρέπει τις θεωρητικές της γνώσεις σε επαγγελματική δραστηριότητα, παρέχοντας υπεύθυνα και με συνέπεια στήριξη στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στις οικογένειές τους.

Άρθρα της Μαρία Κούση