Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 298 kcal
Υδατάνθρακες: 38.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 10.7 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.
*ανά πουτίγκα

Υλικά
Yλικά για 1 πουτίγκα:
-
- 25 γρ. νιφάδες βρώμης
-
- 1 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
-
- 2 κ.γ. φιστικοβούτυρο
-
- 1 κ.σ. σπόρους chia
-
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
-
- 130 ml γάλα αμυγδάλου
-
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
-
- 5 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή πουτίγκα βρώμης με σπόρους chia, θα αλλάξει τη γνώμη και στους πιο δύσπιστους haters της βρώμης. Πρόκειται για ένα γεύμα χορταστικό και νόστιμο, ιδανικό για πρωινό και όχι μόνο.
Σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, το φιστικοβούρο, τους σπόρους chia, το σιρόπι αγαύης, το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε το βαζάκι και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Το επόμενο πρωί προσθέτουμε από πάνω λίγο γιαούρτι, φιστικοβούτυρο και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.