Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τη θάλασσα

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τη θάλασσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά καλό για το νου και την ψυχή, αλλά ίσως όχι και για τα μαλλιά.

Ο ήλιος, η θάλασσα και οι πισίνες ταλαιπωρούν και καταστρέφουν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται, να γεμίζουν ψαλίδα και να φαίνονται θαμπά και ξηρά.

 

 

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να αποφύγετε τα καλοκαιρινά προβλήματα των μαλλιών. 

 

 

 

 

 

Συχνό κούρεμα – καθάρισμα

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη λύση. Το κόψιμο των μαλλιών ανά 4-6 εβδομάδες βοηθά να αποφύγουμε την ψαλίδα και την ξήρανση στις άκρες, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο έντονες. Τα μαλλιά μακραίνουν γρηγορότερα τους θερμούς μήνες και το φριζάρισμα είναι πολύ συχνότερο λόγω της ζέστης και της υγρασίας, άρα το κούρεμα των άκρων βοηθάει και στην ενδυνάμωσή τους αλλά και στην αποφυγή της «ψαλίδας».

 

 


Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι η καλύτερη συμβουλή για την φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι. Χρησιμοποιήστε, όσο πιο συχνά μπορείτε, μάσκες ενυδάτωσης για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται και το απαραίτητο conditioner ύστερα από κάθε λούσιμο. Εκτός από τις κρέμες όμως, εξίσου σημαντικό είναι να ενυδατώνετε επαρκώς τον οργανισμό σας πίνοντας άφθονο νερό. 
 

 

 

Αντηλιακή προστασία

Επιλέξτε ένα προϊόν με αντιηλιακά φίλτρα, είτε σε μορφή κρέμας είτε σε σπρέι, και απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών σας. Για ακόμη καλύτερη προστασία, να φοράτε πάντα καπέλο ή να δένετε τα μαλλιά σας με ένα φουλάρι. 

 

 

 

Ξεβγάζουμε το αλάτι και το χλώριο

Μετά από κάθε επαφή με αλάτι και χλώριο, ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με άφθονο κρύο νερό. Το θαλασσινό νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που αφυδατώνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται τραχιά και θαμπή, να παρατηρούνται εύθραυστες άκρες και τα μαλλιά να μπερδεύονται και να σπάνε στο χτένισμα.

 

 

 

Πείτε όχι στο πιστολάκι και το σίδερο

Περιορίστε το πιστολάκι και τα θερμαντικά εργαλεία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υγεία των μαλλιών. Αν, ωστόσο, επιμένετε στη χρήση τους, προστατέψτε τα με ειδικά προϊόντα που δημιουργούν ασπίδα κατά της θερμότητας. 

 

 

 

Για να παραμείνει ζωντανό το χρώμα

H υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει ιδιαίτερα τα βαμμένα μαλλιά. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται φροντίδα με ειδικά προϊόντα, που τα βοηθά να διατηρούν το χρώμα τους. Τα σαμπουάν, τα conditioner και οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά έχουν πιο απαλό σύστημα καθαρισμού και υψηλότερη συγκέντρωση ενυδατικών και μαλακτικών συστατικών, ενώ εμπλουτίζονται με ειδικούς παράγοντες για να προστατεύουν από τη φθορά του χρώματος και της λάμψης. 

 

 

 

Σωστό λούσιμο

Παρά τους κινδύνους που εγκυμονούν από το συχνό λούσιμο του καλοκαιριού, είναι προτιμότερο τα μαλλιά να παραμένουν καθαρά και γι’ αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με χαμηλό pH κατάλληλο για συχνή χρήση. Επιπλέον η μαλακτική κρέμα υποκαθιστά έως ένα βαθμό τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών που αφαιρείται με το συχνό λούσιμο. Επίσης, αποφύγετε να λούζεστε με ζεστό νερό τώρα το καλοκαίρι. Προτιμήστε χλιαρό ή ακόμα και κρύο, γιατί η επιπλέον ζέστη του νερού αφυδατώνει και την τρίχα αλλά και το δέρμα του κεφαλιού σας.