Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 39 kcal
Υδατάνθρακες: 6.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 1 γρ.
Λιπαρά: 1.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
*Ανά κουταλιά σούπας μαρμελάδας
Υλικά
Υλικά για ένα βάζο:
- 500 γρ. καθαρισμένες φράουλες τεμμαχισμένες
- 90 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 3-4 κ.σ. σπόροι chia
- ξύσμα από 1 λεμόνι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Σούπερ συνταγούλα για μαρμελαδα φραουλα χωρίς ζάχαρη με σπόρους chia.
Αυτή την υπέροχη μαρμελάδα θα τη συνοδεύσουμε με τις αγαπημένες μας wasa που αποτελούν την ιδανική βάση για οποιοδήποτε γλυκό ή αλμυρό topping.
- Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται.
- Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Λιώνουμε τις φράουλες αφήνοντας και κάποια κομμάτια.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους σπόρους chia και ανακατεύουμε.
- Συντηρούμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.