Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 354 kcal
Υδατάνθρακες: 34.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 16.2 γρ.
Λιπαρά: 17.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 5.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
*ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
![Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, παξιμάδι](https://deltamoms.gr/wp-content/uploads/2024/05/ΣΑΛΑΤΑ-ΜΕ-ΚΙΝΟΑ-ΚΑΙ-ΡΕΒΙΘΙΑ-scaled.jpg)
Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
Για τη σαλάτα
- 1½ κούπα βρασμένη κινόα
- 2/3 κούπας βρασμένα ρεβίθια
- 2 κ.σ. σταφίδες
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη (σε βάζο)
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 50 mlνερό
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα με τα ρεβίθια, τις σταφίδες, την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χωρίζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σάλτσα με ταχίνι.