Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/2 συνταγής):
Ενέργεια: 338 kcal
Υδατάνθρακες: 39.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 14,5 γρ.
Λιπαρά: 12.6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.6 γρ.
Ενέργεια: 338 kcal
Υδατάνθρακες: 39.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 14,5 γρ.
Λιπαρά: 12.6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.6 γρ.
Υλικά
Yλικά για 4 μερίδες:
1 κούπα κους κους
2 κούπες ζωμό λαχανικών
12 κεράσια χωρίς κουκούτσι
70 γρ. χαλούμι
20 γρ. καρύδια
1 κ.σ. μέλι
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι & πιπέρι
27 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι με 1½ κούπα ζωμό λαχανικών που βράζει ρίχνουμε το κους κους, απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.
Κόβουμε το χαλούμι σε τετραγωνάκια και ψήνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε σπασμένα τα καρύδια με το μέλι και καραμελώνουμε για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χωρίζουμε σε 2 μερίδες.