Σοκολατένια cupcakes και… επιστροφή στα θρανία!

Σοκολατένια cupcakes και…  επιστροφή στα θρανία!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Φωτεινής Παλιεράκη

 

Δεν είναι ότι δεν πιέζομαι, δεν είναι ότι με κουράζουν τα παιδιά μου ή ότι δεν περνάω καλά μαζί τους. Φυσικά και όχι! Όμως ο Σεπτέμβρης, ας το παραδεχτούμε, είναι κάθε χρόνο ένας μικρός εφιάλτης και το όνειρο είναι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

 

Κάθε Σεπτέμβρη ξεκινάω έναν μικρό, για άλλους, αγώνα αλλά μία τεράστια προσπάθεια για εμένα να τακτοποιήσω το πρόγραμμα των παιδιών. «Τι δραστηριότητες θα κάνουν φέτος τα παιδιά;» είναι η ερώτηση που πλανάται στο σπίτι. Ρυθμική, Αγγλικά, Χάντμπολ, Κινεζικά, Θέατρο, Ζωγραφική, Στίβος και άλλα πολλά πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και όλα αυτά μαζί και για κάθε παιδί ξεχωριστά πρέπει να τακτοποιηθούν σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα όπου θα μας εξυπηρετεί… όλους!

 

Εύκολο; Μπα, δεν νομίζω. Όσοι το έχετε ζήσει με καταλαβαίνετε. Και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ετοιμάσεις το σπίτι για τη νέα χρονιά, να αγοράσεις σχολικά, να ενισχύσεις την ψυχολογία της μετάβασής τους από τον ήλιο και τη θάλασσα στο διαμέρισμα και στο πρωινό ξύπνημα, ενόσω θα παλεύεις να προσαρμοστείς η ίδια στο πρόγραμμα της δουλειάς (μεταξύ μας τώρα, εδώ και μια βδομάδα δεν έχω καταφέρει να φτάσω εγκαίρως στο γραφείο).

 

Και μέσα σε αυτό τον πανικό διαβουλεύσεων και προγραμματικών δηλώσεων, η απάντηση είναι μία… Cupcakes σοκολάτας. Πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα; Η γνωστή απάντηση σε όλα. Σοκολάτα!

 

Σταματάω τα πάντα. Παρατάω τα χαρτιά και τα μολύβια. Σηκώνομαι από τον καναπέ. Μαζεύω τα παιδιά στην κουζίνα, τους φοράω ποδίτσα και αραδιάζω τα υλικά πάνω στον πάγκο. Αποδίδω ρόλους: άλλος κοσκινίζει το αλεύρι, άλλος χειρίζεται το μίξερ, άλλος τοποθετεί τις θήκες των cupcakes στο ταψάκι και με ένα μαγικό τρόπο οι λύσεις έρχονται νόστιμα και σοκολατένια.

 

- Μαμά, τελικά τι δραστηριότητες θα κάνουμε φέτος τελικά;
- Ό,τι μας ευχαριστεί και μας κάνει ευτυχισμένους. Αυτός είναι ο στόχος, ένας και μοναδικός.
- Ωραία. Εγώ λέω να κάνω ρυθμική και θέατρο, λέει η Αγγέλικα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά!
- Κι εγώ λέω να συνεχίσω το θέατρο και να ξαναρχίσω το χάντμπολ, μου έχει λείψει, λέει ο Απόλλωνας.
- Τέλεια, λοιπόν! Αποφασίστηκε! Θα κάνετε και τις ξένες γλώσσες σας και όλα είναι καλά.
- Και τι ώρες και μέρες θα τις κάνουμε τις δραστηριότητες, μαμά;
- Μην ανησυχείτε εσείς γι’αυτό. Τα έχω σκεφτεί όλα. Ας μαγειρέψουμε τώρα. Προσοχή στα αυγά. Ένα ένα τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, όχι όλα μαζί. Μπράβο σας! 

 

Σοκολατένια cupcakes

 

Λίστα για ψώνια 

200γρ. αλεύρι φαρίνα

50γρ. κακάο σκόνη

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1κ.γ. αλάτι

1/4κ.γ. βανίλια

125γρ. βούτυρο

50γρ. κρέμα γάλακτος

200γρ. καστανή ζάχαρη

1 αβγό και 2 κρόκους αβγών


για την κρέμα

250γρ. μαργαρίνη

350γρ. ζάχαρη άχνη

50γρ. κακάο σκόνη

1/2κ.γ. βανίλια

διάφορα ζαχαρωτά για διακόσμηση

 

  1. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτω το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύω.
  3. Προσθέτω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το οποίο έχω βγάλει από νωρίς από το ψυγείο και το έχω αφήσει να μαλακώσει.
  4. Αρχίζω να χτυπάω το μίγμα μου σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθεί και προσθέτω τη βανίλια.
  5. Ρίχνω μέσα στον κάδο το αβγό και τους δύο κρόκους εναλλάξ και συνεχίζω να χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα.
  6. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει το μίγμα και να γίνει κρεμώδες.
  7. Γεμίζω τις θήκες των cupcakes μέχρι τη μέση, όχι παραπάνω και ψήνω για 20 λεπτά στους 170oC δοκιμάζοντας με την οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί (δηλ. προτού τα βγάλω από το φούρνο βυθίζω μια οδοντογλυφίδα μέσα σε ένα cupcake κι αν βγει στεγνή τότε είναι ψημένα).
  8. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά προτού τα διακοσμήσω

 

Ετοιμάζω την κρέμα για τη διακόσμηση:

  1. Από νωρίς έχω βγάλει τη μαργαρίνη από το ψυγείο για να μαλακώσει. Τοποθετώ τη μαργαρίνη στο μίξερ και το χτυπάω ώσπου να λιώσει.
  2. Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη για να προλαβαίνει να απορροφηθεί από τη μαργαρίνη και τέλος προσθέτω το κακάο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Tip νοστιμιάς: Προσθέτω 30γρ. κρέμα γάλακτος στην κρέμα και ανακατεύω.
  4. Διακοσμώ τα cupcakes με την κρέμα με τη βοήθεια κορνέ.
  5. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη, ξηρούς καρπούς ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου.

 

Καλή απόλαυση και καλή σχολική χρονιά!