Φτιάχνουμε την πιο απίθανη και light βάση για brunch και για σνακ, cloudbreads με μόλις 28 θερμίδες το ένα!!
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ρίχνουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Στο μπολ με τα ασπράδια ρίχνουμε το baking κα ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 121 kcal
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
Aνά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 121 kcal
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες:
- Μισό πεπόνι κομμένο και ξεφλουδισμένο
- 6 χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 50 γρ. μέλι
- 5-6 καρύδια
2 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Κόβουμε μισό πεπόνι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Αφαιρούμε το παγωμένο πεπόνι από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Καταναλώνουμε αμέσως αν επιθυμούμε (softserve) ή αδειάζουμε το μίγμα σε δοχείο για παγωτό και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε μια μπάλα σορμπέ και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια