Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 121 kcal
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
Aνά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 121 kcal
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.

Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες:
- Μισό πεπόνι κομμένο και ξεφλουδισμένο
- 6 χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 50 γρ. μέλι
- 5-6 καρύδια
2 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Κόβουμε μισό πεπόνι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Αφαιρούμε το παγωμένο πεπόνι από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Καταναλώνουμε αμέσως αν επιθυμούμε (softserve) ή αδειάζουμε το μίγμα σε δοχείο για παγωτό και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε μια μπάλα σορμπέ και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια