ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 184 kcal
Υδατάνθρακες: 25.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.9 γρ.
Λιπαρά: 7.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.4 γρ
Υλικά για 4 μερίδες :
- 1 κουνουπιδι (τα φουντάκια μόνο)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 750 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα φουντάκια του κουνουπιδιού και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουμε μια βελουτέ σούπα.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε ώστε να πάρουμε ένα χοντρό τρίμμα.
Χτυπάμε το μαϊντανό και γαρνίρουμε τη σούπα, προσθέτοντας το αμύγδαλο, κομμάτια ψημένου κουνουπιδιού και τα σπιτικά κρουτόν.











