Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...

21 Μαρτίου 2016
Εκτέλεση
Της Σοφίας Μεϊμάρογλου 
- Καραμέλες (εδώ χρειάστηκαν 120 γρ. -ή 24 τμχ.- περίπου για 6 κουταλάκια
- Φόρμα σιλικόνης με σχήμα κουταλάκια
- Σοκολάτα κουβερτούρα
- Sprinkles
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°C στον αέρα
- Θρυμματίζεις τις καραμέλες. Θα γίνει πανεύκολα με το μούλτι. Προειδοποιώ. Μυρίζει κα τα πλη κτι κά!!


- Γεμίζεις με τα τρίμματα καραμέλας τις θήκες. Χρειάζεται να καλυφθεί εντελώς από άκρη σε άκρη και μέχρι πάνω, διότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η καραμέλα φυσικά λιώνει και μειώνεται ο όγκος της. Οπότε, υπολόγισε να έχεις επιπλέον ποσότητα, για το επόμενο βήμα.


- Βάζεις το ρολόι να χτυπήσει στα 8', αλλά είτε λίγο πριν ή όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, άνοιξε το φούρνο και συμπλήρωσε με το υπόλοιπο τρίμμα, αν χρειάζεται, ώστε να είναι και πάλι γεμάτα τα κουταλάκια. Ψήσε άλλα 4', μέχρι να λιώσει.


- Λιώνεις λίγη κουβερτούρα και βουτάς κάθε κουταλάκι σε αυτή και αμέσως μετά σε ένα μπολ με sprinkles. Ακουμπάς κάθε κουταλάκι σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και αφήνεις να σταθεροποιηθούν τα υλικά.




