ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 238 kcal
Υδατάνθρακες: 37.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 7 γρ.
Λιπαρά: 6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Ενέργεια: 238 kcal
Υδατάνθρακες: 37.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 7 γρ.
Λιπαρά: 6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Υλικά
4 στρογγυλά κολοκύθια
½ κούπα πλιγούρι
8-10 ντοματίνια
1 κ.σ. κουρκουμά
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι & πιπέρι
27 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι τους, αδειάζουμε το περιεχόμενο τους με το ειδικό εργαλείο, αλατίζουμε ελαφρώς, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τον κουρκουμά, μέλι, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους και ρίχνουμε τα ντοματίνια.
Σε κατσαρολάκι με 1½ κούπα νερό που βράζει ρίχνουμε τη σκόνη ζωμού, το πλιγούρι και μόλις πάρει μία βράση, απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το δυόσμο, ανακατεύουμε, αφαιρούμε τα κολοκύθια από το φούρνο και τα γεμίζουμε.
Τους προσθέτουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά.