Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):
Ενέργεια: 208 kcal
Υδατάνθρακες: 21.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 11.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Ενέργεια: 208 kcal
Υδατάνθρακες: 21.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 11.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Υλικά
5 ανθοί κολοκυθιού
3 κούπες ρόκα
12 ντοματίνια
5 κ.σ. κατίκι Δομοκού
2 μικρά κολοκύθια τριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
27 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Πλένουμε τους ανθούς των κολοκυθιών, αφαιρούμε τους στήμονες και ζεματίζουμε σε ζεστό νερό για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα.
Τους αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό, Μόλις κρυώσουν τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το κολοκύθι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε στο μείγμα το κατίκι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τους ανθούς μέχρι πάνω, στρίβουμε το τελείωμα τους, τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με τη ρόκα και τα ντοματίνια και γαρνίρουμε με κρέμα μπαλσάμικου.