ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Ενέργεια: 263 kcal
Υδατάνθρακες: 33.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.4 γρ.
Λιπαρά: 9.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Ενέργεια: 263 kcal
Υδατάνθρακες: 33.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.4 γρ.
Λιπαρά: 9.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Υλικά
Για τη light σάλτσα καραμέλας (healthy salted caramel sauce)
Yλικά για 1 βαζάκι (περίπου 1 κούπα 240 ml):
- 60 ml γάλα 1,5%
- 120 γρ. μέλι
- 110 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. μελάσα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
Για τα banoffee:
- 2 μέτριες μπανάνες
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0-2%
- 4 κ.σ. healthy caramel sauce
- 5 (70 γρ.) μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη (digestive)
2 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Για την υγιεινή καραμέλα (healthy caramel sauce)
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.
Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για τα banoffee
Χτυπάμε τα μπισκότα στο γουδί ή σε πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτά φετάκια.
Σε μικρό ποτήρι βάζουμε 1 κ.σ. τρίμμα μπισκότου φτιάχνοντας μία βάση, προσθέτουμε 1 κ.γ. caramel sauce, όσα φετάκια μπανάνας χρειάζεται για να καλύψουμε όλη την περιφέρεια του ποτηριού και τέλος βάζουμε στο κέντρο του ποτηριού 3-4 κ.σ. γιαούρτι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας άλλη μία στρώση από τρίμμα μπισκότου, καραμέλα και μπανάνα.