Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/2 τάρτα):
Ενέργεια: 182 kcal
Υδατάνθρακες: 29.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 5.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
Ενέργεια: 182 kcal
Υδατάνθρακες: 29.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 5.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
Υλικά
Υλικά για 4 τάρτες:
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 45 γρ. βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο
- 130ml νερό με 3 κ.σ. λιναρόσπορο
- Φρούτα & 40 γρ. ζάχαρη καρύδας για τη γέμιση
- λίγο αλάτι
5 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό με το λιναρόσπορο και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να απορροφήσει ο λιναρόσπορος τα υγρά.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε με ένα πλάστη το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 20 εκ. Κόβουμε φρούτα της αρεσκείας μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια και μούρα) και ανακατεύουμε με 10 γρ. ζάχαρη καρύδας τα φρούτα της κάθε τάρτας.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με τα φρούτα αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες ώστε να γυρίσει το φύλλο όπως στη φωτογραφία.
Στρίβουμε τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο