ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
3 κίτρινα (ή πράσινα) κολοκύθια
50 γρ. κιμά σόγιας
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
35 γρ. vegan κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
35 γρ. vegan λευκό τυρί ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
¼ κ.γ. κύμινο
¼ κ.σ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι και πιπέρι
Υλικά
Ενέργεια: 159 kcal
Υδατάνθρακες: 18.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 14.7 γρ.
Λιπαρά: 4.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.
5 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Παρασκευάζουμε τον κιμά σόγιας με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των τυριών και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση κατά μήκος σχηματίζοντας 2 βάρκες. Με τη βοήθεια ενός peeler βγάζουμε 3 μακρόστενες λεπτές φέτες κολοκυθιού και βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη έτσι ώστε το ¼ του πλάτους τους να αλληλοκαλύπτεται.
Στην άκρη προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση κοτόπουλου και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στοιβάζοντας το ένα ρολό κολοκυθιού δίπλα στο άλλο.
Ρίχνουμε προαιρετικά λίγη πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας και τα υπόλοιπα τυριά πάνω από τα εντσιλάδας κολοκυθιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με τσιπς κολοκυθιού.