Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής)
Ενέργεια: 318 kcal
Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 19,5 γρ.
Λιπαρά: 21,5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.
Ενέργεια: 318 kcal
Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 19,5 γρ.
Λιπαρά: 21,5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.
Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 350 γρ. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο χωρίς την πέτσα
- 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 ώριμο μάνγκο κομμένο σε μικρά κυβάκια χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
- 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 1½ κ.σ. σουσάμι άσπρο ή μαύρο
- αλάτι & πιπέρι
5 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ (ή σε σακούλα τροφίμων) ανακατεύουμε το σολομό με το σησαμέλαιο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι έτσι ώστε η μαρινάδα να απλωθεί σε όλο το ψάρι. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό τσέρκι (διαμέτρου περίπου 10 εκ.) βάζουμε πρώτα μία στρώση μάνγκο από πάνω μία στρώση αβοκάντο και τέλος μία στρώση σολομού. Πιέζουμε καλά, αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε με σουσάμι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το τσέρκι για τις υπόλοιπες μερίδες.