Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
Ενέργεια: 183 kcal
Υδατάνθρακες: 13.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Λιπαρά: 14.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.1
Φυτικές Ίνες: 8 γρ.
Ενέργεια: 183 kcal
Υδατάνθρακες: 13.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Λιπαρά: 14.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.1
Φυτικές Ίνες: 8 γρ.
Υλικά
Yλικά για 2 μερίδες:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 αγγούρι χωρίς φλούδα και σπόρια
- 2 κούπες νερό
- χυμό από ½ lime (ή λεμόνι)
- 10 φύλλα βασιλικού
- ½ κ.σ. σκόνη από ζωμό λαχανικών
- 1 φρέσκο κρεμμύδι μόνο το πράσινο μέρος του
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
- αλάτι & πιπέρι
5 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Με ραβδομίξερ χειρός αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Σερβίρουμε κρύα και γαρνίρουμε με κουκουνάρι και φρέσκο βασιλικό.
Συνοδεύουμε με σκορδόψωμο ή με κρουτόν και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.