Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μερίδα (1/2 συνταγής):
Ενέργεια: 237 kcal
Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Ενέργεια: 237 kcal
Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.

Υλικά
Υλικά για σπιτική πέστο:
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κούπες baby σπανάκι
- 1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 35 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 35 γρ. κουκουνάρι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- αλάτι
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.Για το ψωμί πέστο & αυγά:
Φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμί.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας πέστο, προσθέτουμε 2 αυγά, λίγο μπούκοβο και αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά.
Αλοίφουμε το ψωμί με τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και σερβίρουμε τα αυγά.