ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (1/10 συνταγής):
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
Υλικά
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- 50 γρ. πάστα χουρμάδων (9 μικροί με λίγο από το νερό τους)
- 80 γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2%
- 1 κ. σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. φιστικοβούτυρο
- 30 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- λίγο αλάτι
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό μηχάνημα), το κακάο, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες, προσθέτουμε την πάστα χουρμά (χτυπημένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε καυτό νερό για 5 λεπτά), το φιστικοβούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε μέσα 2 αυγά και χτυπάμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10×24. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα, την βυθίζουμε ελαφρώς στο κέικ, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά.