Κοκκινιστά γιουβαρλάκια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (3 γιουβαρλάκια με γλυκοπατάτες και ντομάτα):

Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 42,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,9 γρ.
Λιπαρά: 12,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ.

Κοκκινιστά γιουβαρλάκια
Υλικά

Για τα Γιουβαρλάκια:

 

  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 70 γρ. ρύζι
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ή αλεσμένο
  • 1 καρότο τριμμένο ή αλεσμένο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι

 

Για τη σάλτσα:

 

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε καρέ
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε.

Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε, τη γλυκοπατάτα, τη ζάχαρη και καραμελώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μπαχάρι.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Πλάθουμε 12-14 γιουβαρλάκια, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.