ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 2 κομμάτια (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 170 kcal
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Πρωτεΐνη: 14.7 γρ.
Λιπαρά: 7.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Ενέργεια: 170 kcal
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Πρωτεΐνη: 14.7 γρ.
Λιπαρά: 7.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Υλικά
- αυγά
- 225 γρ. cottage cheese
- 40 γρ. τριμμένο τυρί (ρεγκάτο ή γκούντα) light
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κάδο του μπλέντερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το Cottage και χτυπάμε.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, την πιπεριά, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ σιλικόνης ή σε θήκες σιλικόνης για muffins.
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε βραστό νερό και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη φόρμα σιλικόνης, σκεπάζουμε (την ίδια διαδικασία μπορούμε και σε φούρνο σε ταψί με νερό στους 180 βαθμούς).
Ελέγχουμε συχνά και συμπληρώνουμε με βραστό νερό όποτε χρειάζεται.
Σε 25 λεπτά η ομελέτα μας είναι έτοιμη.