ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά τορτίγια με 30 γρ. χούμους:
Ενέργεια: 185 kcal
Υδατάνθρακες: 30,1 γρ.
Πρωτεΐνη: 9,8 γρ.
Λιπαρά: 4,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,8 γρ.
Ενέργεια: 185 kcal
Υδατάνθρακες: 30,1 γρ.
Πρωτεΐνη: 9,8 γρ.
Λιπαρά: 4,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,8 γρ.
Υλικά
Υλικά και 1 μικρό μπολ:
Για το χουμους
- 200 γρ. βρασμένα φασόλια ή γίγαντες με τα υγρά τους
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 60 ml νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Για τις ψητές τορτίγιες
- 2 τορτίγιες
- αλάτι
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα μας να έχει τη σύσταση αλοιφής.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια (ή νερό).
Γαρνίρουμε με έξτρα κουρκουμά.
Κόβουμε τις τορτίγες σε τρίγωνα, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Γαρνίρουμε με έξτρα κουρκουμά και φρέσκα μυρωδικά.