ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 231 kcal
Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Ενέργεια: 231 kcal
Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Υλικά
Υλικά:
- Για τις φωλιές χουρμάδων:
- 120 γρ. απύρηνοι χουρμάδες
- 60 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 60 γρ. φιστικοβούτυρο
- 50 ml φυτικό ρόφημα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Για τη γέμιση:
- 80 γρ. κουβερτούρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 50 ml φυτικό ρόφημα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- Προαιρετικά ανθός αλατιού και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα.
6 Νοεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Πανεύκολα σοκολατένια cups χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε καυτό νερό μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 20 λεπτά.
- Με ραβδομπλέντερ χειρός τους χτυπάμε με 50 ml από το νερό τους και με το φυτικό γάλα μέχρι να πάρουμε μια πάστα.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε την πάστα χουρμάδων με το κακάο και το φιστικοβούτυρο.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε θήκες σιλικόνης για muffins. Πιέζουμε και ανοίγουμε σε cups όπως στο βίντεο, δημιουργώντας φωλιές.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το φυτικό γάλα και γεμίζουμε τις φωλιές χουρμάδων με τη ganache.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το φιστίκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και καλή μας απόλυση!