Σε μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα light, τις πίκλες, τα leftovers κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε τορτίγια ή αραβική πίτα σχηματίζοντας κώνο ή προσθέτουμε σε σαλάτα και απολαμβάνουμε! ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (280 γρ. πάστα με πέστο)
Ενέργεια: 421 kcal
Υδατάνθρακες: 49,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 15,9 γρ.
Λιπαρά: 19,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,4 γρ.
Ενέργεια: 421 kcal
Υδατάνθρακες: 49,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 15,9 γρ.
Λιπαρά: 19,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,4 γρ.
Υλικά
- 1 μικρό μπρόκολο (350 γρ.)
- 50 γρ. καρύδια
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml νερό από την πάστα που βράσαμε
- 2 χούφτες (20 φύλλα) βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι
7 Νοεμβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά, σουρώνουμε, ρίχουμε λίγο κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το μπρόκολο με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το βασιλικό, τα καβουρδισμένα καρύδια, το σκόρδο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες με βάση τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Προσθέτουμε στο κάδο το ελαιόλαδο, αλάτι, το βρασμένο από τα μακαρόνια νερό.
Ανακατεύουμε τις πένες με λίγο από τη σάλτσα πέστο, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και έξτρα καβουρδισμένο καρύδι.
Γαρνίρουμε τις πένες με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.