Σε μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα light, τις πίκλες, τα leftovers κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε τορτίγια ή αραβική πίτα σχηματίζοντας κώνο ή προσθέτουμε σε σαλάτα και απολαμβάνουμε! ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά/ μερίδα:
Ενέργεια: 245 kcal
Υδατάνθρακες: 38.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Ενέργεια: 245 kcal
Υδατάνθρακες: 38.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες:
- 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα
- 1 κρεμμύδι
- 2 πράσα
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 4 μικρά ώριμα αχλάδια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
13 Δεκεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και περνάμε από τον ψηλό κάδο με κοπτήριο του Multiquick τα πράσα και το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουμε χοντρό τρίμμα των λαχανικών χωρίς να τα αλέσουμε τελείως.
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά.
Σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τα αχλάδια ψιλοκομμένα με τη φλούδα και τα κλωναράκια θυμαριού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν πολύ όλα τα υλικά.
Αφαιρούμε το θυμάρι και με το ραβδομπλέντερ χειρός του Multiquick πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.