Σούπα αχλάδι-κάστανο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά/ μερίδα:

Ενέργεια: 245 kcal
Υδατάνθρακες: 38.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Σούπα αχλάδι-κάστανο
Υλικά

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 4 μικρά ώριμα αχλάδια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και περνάμε από τον ψηλό κάδο με κοπτήριο του Multiquick τα πράσα και το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουμε χοντρό τρίμμα των λαχανικών χωρίς να τα αλέσουμε τελείως.

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά.

Σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τα αχλάδια ψιλοκομμένα με τη φλούδα και τα κλωναράκια θυμαριού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν πολύ όλα τα υλικά.

Αφαιρούμε το θυμάρι και με το ραβδομπλέντερ χειρός του Multiquick πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.