Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μηλοπιτάκι:
Ενέργεια: 91 kcal
Υδατάνθρακες: 12.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Ενέργεια: 91 kcal
Υδατάνθρακες: 12.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
Λιπαρά: 4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 2 μήλα
- 80 γρ μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 75 γρ. τριμμένα καρύδια
- 4 κ.σ. λάδι ξηρών καρπών ή σησαμέλαιο
- Κανέλα
- μέλι & έξτρα κανέλα για γαρνίρισμα
16 Ιανουαρίου 2025
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις μαύρες σταφίδες σε καυτό νερό για περίπου 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
Σε μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια, προσθέτουμε την κανέλα, τα ψιλοκομμένα μήλα, τις μουλιασμένες σταφίδες και ανακατεύουμε.
Κόβουμε 7 φύλλα κρούστας σε τρεις λωρίδες και τις τοποθετούμε τη μία πάνω από την άλλη. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας, τυλίγουμε σε τριγωνάκια αλείφοντας ενδιάμεσα με λίγο λάδι ξηρών καρπών ή σησαμέλαιό.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
Γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα