Σούπα σολομού

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/5 συνταγής):
Ενέργεια: 302 kcal
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Πρωτεΐνη: 24 γρ.
Λιπαρά: 7.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Σούπα σολομού
Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο σολομού
  • 300 γρ. πατάτες καθαρισμένες σε κυβάκια
  • 100 γρ. πράσο σε ροδέλες
  • 120 γρ. καρότα καθαρισμένα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα light (διαλυμένο σε 250 γρ. νερό)
  • 1 κ.σ. βούτυρο light
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο με το βούτυρο χαμηλών λιπαρών για 7-8 λεπτά, αλατίζουμε προσθέτουμε τις πατάτε, τα καρότα; τη Δάφνη και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

Κόβουμε το σολομό σε κύβους, ρίχνουμε στον ζωμό, προσθέτουμε το διαλυμένο στο νερό τυρί κρέμα και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.

Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.