Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/5 συνταγής):
Ενέργεια: 302 kcal
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Πρωτεΐνη: 24 γρ.
Λιπαρά: 7.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Ενέργεια: 302 kcal
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Πρωτεΐνη: 24 γρ.
Λιπαρά: 7.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Υλικά
- 400 γρ. φιλέτο σολομού
- 300 γρ. πατάτες καθαρισμένες σε κυβάκια
- 100 γρ. πράσο σε ροδέλες
- 120 γρ. καρότα καθαρισμένα ψιλοκομμένα
- 100 γρ. τυρί κρέμα light (διαλυμένο σε 250 γρ. νερό)
- 1 κ.σ. βούτυρο light
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
16 Ιανουαρίου 2025
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο με το βούτυρο χαμηλών λιπαρών για 7-8 λεπτά, αλατίζουμε προσθέτουμε τις πατάτε, τα καρότα; τη Δάφνη και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Κόβουμε το σολομό σε κύβους, ρίχνουμε στον ζωμό, προσθέτουμε το διαλυμένο στο νερό τυρί κρέμα και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.