Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά donut:
Ενέργεια: 152 kcal
Υδατάνθρακες: 22,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
Λιπαρά: 3,6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Ενέργεια: 152 kcal
Υδατάνθρακες: 22,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
Λιπαρά: 3,6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Υλικά
Yλικά για 6 donuts:
- 100 γρ. Αλεύρι gluten free (ή αλεύρι γ.o.χ)
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. baking powder
- 6 αποξηραμένες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, ψιλοκομμένα τα φύλλα βασιλικού, τη λιαστή ντομάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε 6 θήκες σιλικόνης για donuts (ή αλλες θήκες σιλικόνης) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.