Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 237 kcal
Υδατάνθρακες: 6 γρ.
Πρωτεΐνη: 20 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Ενέργεια: 237 kcal
Υδατάνθρακες: 6 γρ.
Πρωτεΐνη: 20 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Υλικά
Υλικά για 2 μερίδες:
- 3 αυγά
- 40 γρ. Σουσάμι
- 50 γρ. τριμμένο τυρί gouda light
- 15 γρ. βούτυρο light (χαμηλών λιπαρών)
16 Ιανουαρίου 2025
Εκτέλεση
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι. Σχηματίζουμε μια τρύπα στη μέση, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί πάνω από το σουσάμι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 αυγά στη μέση του τηγανιού, αλάτι και πιπέρι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα και διπλώνουμε δημιουργώντας ένα σουσαμένιο στεφάνι
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.