Banoffee light

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Ενέργεια: 263 kcal
Υδατάνθρακες: 33.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.4 γρ.
Λιπαρά: 9.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
 
Banoffee light
Υλικά

Για τη light σάλτσα καραμέλας (healthy salted caramel sauce)

Yλικά για 1 βαζάκι (περίπου 1 κούπα 240 ml):

  • 60 ml γάλα 1,5%
  • 120 γρ. μέλι
  • 110 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τα banoffee:

  • 2 μέτριες μπανάνες
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0-2%
  • 4 κ.σ. healthy caramel sauce
  • 5 (70 γρ.) μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη (digestive)



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Εκτέλεση

Για την υγιεινή καραμέλα (healthy caramel sauce)

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.

Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για τα banoffee

Χτυπάμε τα μπισκότα στο γουδί ή σε πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτά φετάκια.

Σε μικρό ποτήρι βάζουμε 1 κ.σ. τρίμμα μπισκότου φτιάχνοντας μία βάση, προσθέτουμε 1 κ.γ. caramel sauce, όσα φετάκια μπανάνας χρειάζεται για να καλύψουμε όλη την περιφέρεια του ποτηριού και τέλος βάζουμε στο κέντρο του ποτηριού 3-4 κ.σ. γιαούρτι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας άλλη μία στρώση από τρίμμα μπισκότου, καραμέλα και μπανάνα.