Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μπάρα:
Ενέργεια: 141 kcal
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Ενέργεια: 141 kcal
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.
Υλικά
Μερίδες Συνταγής: 16
Υλικά:
- 225 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 κούπα αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. σιρόπι βανίλιας
- 75 γρ. μέλι
- 60 γρ. χουρμάδες
- 30 γρ. λάδι καρύδας
16 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας με το μέλι.
Πολτοποιούμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στο μείγμα του μελιού. Προσθέτουμε και το σιρόπι βανίλιας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, τα ψιλοκομμένα σύκα και δαμάσκηνα και το λιναρόσπορο.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σε πυρίμαχο ορθογώνιο ταψάκι περίπου 20Χ28 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα, το οποίο κατόπιν απλώνουμε και πατάμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψάκι και όσο η πλάκα δημητριακών είναι ακόμα ζεστή κόβουμε σε 16 κομμάτια.
Μόλις οι μπάρες κρυώσουν τελείως τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου συντηρούνται για 1 εβδομάδα.
Πριν τις καταναλώσουμε τις αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.