Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα 65 γρ. (1/12 συνταγής):
Ενέργεια: 137 kcal
Υδατάνθρακες: 14.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.4 γρ.
Λιπαρά: 3.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
Ενέργεια: 137 kcal
Υδατάνθρακες: 14.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.4 γρ.
Λιπαρά: 3.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
Υλικά
- 250 γρ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. μέλι
- 400 ml γάλα ή φυτικό Ρόφημα
- 2 αυγά
- 1 μπανάνα
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 50 κουβερτούρα χοντροκομμένη
- 30 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα, προσθέτουμε τα 2 αυγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα ή το φυτικό ρόφημα, το μέλι, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε νιφάδες βρώμης σε πολυκοπτικό μηχάνημα για να πάρουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε και το κακάο και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ανακατεύουμε το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε προαιρετικά με έξτρα φιστικοβούτυρο.