Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά taco burger (1/3 συνταγής):
Ενέργεια: 314 kcal
Υδατάνθρακες: 23.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 30.3 γρ.
Λιπαρά: 8.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
Ενέργεια: 314 kcal
Υδατάνθρακες: 23.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 30.3 γρ.
Λιπαρά: 8.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.

Υλικά
Υλικά για 3 burger tacos:
- 3 τορτίγιες
- 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 80 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. μαγιονέζα light
- λίγο καυτερό πιπέρι ή τσίλι ή φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Πράσινη σαλάτα για γαρνίρισμα
13 Δεκεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά, τον χωρίζουμε σε 3 μέρη και απλώνουμε στις τορτίγιες με τα χέρια μας, πιέζοντας μέχρι να κολλήσει.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε σε υψηλή φωτιά πρώτα από τη μεριά του κιμά για 4-5 λεπτά.
Γυρίζουμε την τορτίγια, προσθέτουμε μια φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και γαρνίρουμε προσθέτοντας πράσινα λαχανικά και προαιρετικά πίκλες.