Εργαζόμενη μητέρα – πως να αποτελέσεις έμπνευση για τις κόρες σου

Εργαζόμενη μητέρα – πως να αποτελέσεις έμπνευση για τις κόρες σου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Πολλές μανούλες όταν έρχεται η ώρα να αποχωριστούμε τα παιδιά μας και να επιστρέψουμε στη δουλειά μας στενοχωριόμαστε. Σκεφτόμαστε πως θα μας λείπουν οι στιγμές με τα μικρά μας, πως θα χάνουμε πολύτιμο χρόνο μαζί τους και πως θα είμαστε άπειρες ώρες μακριά τους. Και εκεί κάπως… διχαζόμαστε.

Να επιστρέψουμε ή όχι; Αντέχουμε οικονομικά να μείνουμε ακόμα λίγο στο σπίτι; Σίγουρα κι εσύ τις ίδιες σκέψεις έκανες και τα ίδια συναισθήματα είχες όταν ήρθε η στιγμή να γυρίσεις στο γραφείο. Και είναι και λογικό. Τελικά, όμως, επέστρεψες μιας και δε γινόταν διαφορετικά.

Και πήρες την πιο σωστή απόφαση. Απορείς γιατί; Θα σου εξηγήσουμε! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Harvard, τα κορίτσια που έχουν εργαζόμενες μητέρες έχουν και 23% περισσότερα οφέλη στη ζωή τους από εκείνα τα κορίτσια, των οποίων οι μαμάδες ασχολούνται με τα οικιακά. Στην ουσία, δηλαδή, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν ένα κορίτσι μεγαλώνει με μια μαμά που δουλεύει, τότε μπορεί να γίνει ένας πολύ δυναμικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας. Παράλληλα, όμως, μέσα από αυτήν τη συνθήκη μειώνεται και το χάσμα γενεών ανάμεσα σε παιδί και μητέρα.

Τα κορίτσια, λοιπόν, επωφελούνται σημαντικά από τις εργαζόμενες μαμάδες τους. Πώς γίνεται αυτό; Με τους τέσσερις τρόπους που θα διαβάσεις ευθύς αμέσως.

1. Αποτελείς έμπνευση

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά δουλεύοντας και δείχνοντας ζήλο για το επάγγελμά σου, κάνεις αυτόματα την κόρη σου να σε σέβεται απεριόριστα. Την επηρεάζεις θετικά και αποτελείς έμπνευση για εκείνη, ώστε να προσπαθήσει να καταφέρει όσα έκανες εσύ κι ακόμα περισσότερα.

2. Κάνεις τον χαρακτήρα της κόρης σου πιο ανθεκτικό

Όσες ώρες λείπεις από το σπίτι, όσο δείχνεις την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου στη δουλειά σου κάνεις και την κόρη σου πιο ανθεκτική απέναντι σε καθημερινά προβλήματα και ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Πώς γίνεται αυτό; Θα σου δώσουμε ένα απλό παράδειγμα. Όταν εσύ βρίσκεσαι στο γραφείο και το παιδί σου είναι στο σπίτι, αναπόφευκτα θα αναγκαστεί να διαχειριστεί καταστάσεις, όπως το να συμμαζέψει το δωμάτιό του για να μη γυρίσεις κουρασμένη και χρειαστεί να το κάνεις εσύ.

3. Καλλιεργείς την ανεξαρτησία της

«Μωρό μου θα είμαι σε επαγγελματική συνάντηση, μη με ενοχλήσεις αν δεν είναι κάτι επείγον», «αγάπη μου θα αργήσω, να φας». Τέτοιες εκφράσεις έχουν βγει ουκ ολίγες φορές από το στόμα σου όταν πνίγεσαι στη δουλειά με εσένα… να νιώθεις και λίγο στενοχωρημένη για αυτήν την καθυστέρηση. Πίστεψέ μας! Δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα που μένεις κάποιες επιπλέον ώρες μακριά από το παιδί σου. Μόνο καλό της κάνεις. Της καλλιεργείς την ανεξαρτησία της, την κάνεις να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις και να μη χρειάζεται να πάρει την έγκριση από κανέναν. Δεν το είχες σκεφτεί από αυτήν την οπτική ποτέ, έτσι; Να, λοιπόν, που υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

4. Γίνεσαι η πρώτη και παντοτινή μέντοράς της

Ψάχνοντας για δουλειά, δείχνοντας τη συνέπειά σου και την αγάπη σου για την εργασία σου, γίνεσαι αυτόματα μια μέντορας για το παιδί σου. Γίνεσαι ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθεί για συμβουλές και βοήθεια όταν κι εκείνη θελήσει να βγει στην αγορά εργασίας, όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις και συμβάντα στη δική της ζωή.