Φιλέτο γαλοπούλας με ψητά λαχανικά 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά 100 γρ. μαγειρεμένης γαλοπούλας :
Ενέργεια: 135 kcal
Υδατάνθρακες: 0 γρ.
Πρωτεΐνη: 23.4 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Φιλέτο γαλοπούλας με ψητά λαχανικά 
Υλικά

  • 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φιλέτου γαλοπούλας.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το φιλέτο για 40 λεπτά.

Προσοχή αν το φιλέτο είναι αρκετά μικρότερο (500-600 γρ.) θα χρειαστεί 30 λεπτά ψήσιμο, ενώ αν είναι αρκετά μεγαλύτερο (1.2- 1.4 κιλά) θα χρειαστεί 45-50 λεπτά.