ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 100 γρ. μαγειρεμένης γαλοπούλας :
Ενέργεια: 135 kcal
Υδατάνθρακες: 0 γρ.
Πρωτεΐνη: 23.4 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Ενέργεια: 135 kcal
Υδατάνθρακες: 0 γρ.
Πρωτεΐνη: 23.4 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Υλικά
- 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι
7 Νοεμβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φιλέτου γαλοπούλας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το φιλέτο για 40 λεπτά.
Προσοχή αν το φιλέτο είναι αρκετά μικρότερο (500-600 γρ.) θα χρειαστεί 30 λεπτά ψήσιμο, ενώ αν είναι αρκετά μεγαλύτερο (1.2- 1.4 κιλά) θα χρειαστεί 45-50 λεπτά.