Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 273 kcal
Υδατάνθρακες: 49 γρ.
Πρωτεΐνη: 14,7 γρ.
Λιπαρά: 4,9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6 γρ.
Ενέργεια: 273 kcal
Υδατάνθρακες: 49 γρ.
Πρωτεΐνη: 14,7 γρ.
Λιπαρά: 4,9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6 γρ.
Υλικά
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (400 γρ. η μία)
- 200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα bbq
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, τα δύο είδη πάπρικας, τη σκόνη τσίλι, αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε το κοτόπουλο και απλώνουμε τα μπαχαρικά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε τo φιλέτο κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά, το αφαιρούμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Με ένα πιρούνι το μαδάμε σχηματίζοντας λωρίδες από τις ίνες του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα bbq και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τις γλυκοπατάτες στα δύο σχηματίζοντας μία τσέπη, τις σκάβουμε ελαφρώς, γεμίζουμε με το κοτόπουλο, ανακατεύοντας με τη σκαμμένη γλυκοπατάτα και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και έξτρα σάλτσα bbq.